Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 30 березня 2016 р.

Дзеркало жіночої душі

      21 березня відзначається День поезії, який починаючи від 1999 року гуртує шанувальників поетичного слова. До цієї дати в бібліотеці було проведено вечір поетичного настрою "Дзеркало жіночої душі". Вечір був досить незвичайний, бо "головними героями" його стали земляки, точніше землячки - сереховичанки, котрих Господь наділив талантом вишивати на папері поетичне мереживо думок, мрій, роздумів... А таких у нас виявилось чимало. Ведучі вечора Лариса Шеремета та Людмила Миронюк повели любителів поезії стежками сереховичівських самородків.
    В памяті односельчан залишаться поезії Ганни Олександрук, Антоніни Бодюк, які, нажаль, нині покійні, та встигли зачарувати сереховичан своїми віршами. Їх вірші читали  Людмила Балюк та Оксана Пилипчук

Людмила Козачук, чиє родове коріння походить з Серехович, не тільки є знаним майстром виробів із соломки та ляльок -  мотанок, її творча натура народжує ще й чудові поезії, які вона читала особисто, завітавши до нас.
     Цікаво було почути спроби юного пера - учениці 9 класу Черемшук Світлани.
     Справжнім сюрпризом для односельців стали поезії мами та доні Балюків Галини та Ольги. Їх поезії, зачепивши за душу, викликали на очах присутніх щирі сльози.
   Родзинкою заходу стала зустріч із нашою односельчанкою Світланою Сандар, яка в своєму творчому доробку має дві збірки для дорослих  - "Коли цвіте любов" та "Симфонія двох вітрів"  і дитячої "Сонце віршики читало"
     Вона щедро ділилась із земляками вже знайомими та новими поетичними перлами. Її поезії натхненно читали подруга Людмила Крощук та колишня учениця Ольга Миронюк .


     На закінчення шанувальники її поезії могли придбати її нові збірки  із автографом автора.

  

   
     У оформленні бібліотеки до вечора допомогли малюнки Оксани Капітули до книги Світлани Сандар "Коли цвіте любов"





        Поезія сереховичівських авторів представлена у збірниках  "На берегах Вижівки" та "На берегах Вижівки - 2", які можна було переглянути на поличці "Поезія - це завжди неповторність, Якийсь безсмертний дотик до душі..."

Немає коментарів:

Дописати коментар