Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 12 жовтня 2016 р.

От такі ми козаки!


День 14 жовтня відзначений в календарі не тільки православним святом Покрови Пресвятої Богородиці, а ще знаменний для кожного українця як День українського козацтва та День захисника України.

 З історії України ми знаємо, що наша держава неодноразово була загарбана поневолювачами . І одними з   борців за незалежність України були козаки.Слава про завзятих волелюбних лицарів козаків-запорожців линула і навіть у наш час лине широким світом. Силу й витривалість, стійкість і спритність народ високо цінує і в наші дні. Щоб не втрачати ці хороші традиції і було організовано конкурсну програму "От такі ми козаки!" , учасниками якої стали учні 9 класу. 
 Для того, щоб пересвідчитись чи можуть сучасні юнаки претендувати на високе звання "козак", чи прийняли б їх колись у Запорізьку Січ,  хлопцям було запропоновано дев'ять конкурсів - за кількістю порогів, які в козацькі часи були страшною перешкодою на шляху того, хто плив Дніпром на Січ. Вважалося, що справжнім козаком може зватися лише той, хто пройшов хоч раз у житті через пороги. 
Козаки мірялися силою, перемагаючи руку суперника, виявляли свої знання з історії козаччини, шукали  цукерку в тарілці з мукою без допомоги рук, пили на швидкість квас, "залицялись" до дівчат, пропонуючи їм цукерку без допомоги рук, малювали із зав'язаними очима свого "вірного друга" -  коня, надували щоєсили повітряні кульки, змагались у вправності зашнуровування кросівок...







 Всі дев'ять конкурсів здолали залюбки та досить вправно. Після  проведених змагань в  кожного присутнього залишилась світла пам'ять про славні подвиги наших пращурів-запорожців та впевненість в тому , що предкам - козакам росте достойна заміна. 
Отож, пам'ятаймо,   що  ми є нащадками славних українських козаків.  Любімо Україну, шануймо її народ. І хай кожен з нас своїми добрими справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу!


Немає коментарів:

Дописати коментар