Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 листопада 2015 р.

Мандрівка мовним диліжансом

                      9 листопада відзначається День української писемності і мови.

                   Мова наша, мова –
Мова кольорова,
В ній гроза травнева
Й тиша вечорова.
Мова наша, мова –
Літ минулих повість,
Вічно юна мудрість,
Сива наша совість.
Рідне слово... Воно бринить, хвилює душу. Бо мова українська - то невичерпне джерело, скарбниця народного духу. Вона мелодійна, ласкава, ніжна, багата. Порадник і вчитель тим, хто її любить і шанує, і суддя тих, хто її зневажає. 
Немає народу, байдужого до своєї мови. І в цьому ще раз переконали учні 4 та 5 класів, котрі в рамках відзначення Дня народження української мови здійснили мандрівку мовним диліжансом "Знати українську мову - це круто!!!" 
Мандрівка передбачала ряд зупинок, які подорожуючі з успіхом долали:"Казкова",Загадкова","Творча","Миттєва","Схованка","Жартівлива","Знакова", "Географічна","Ребусна". Діти відгадували загадки, грали в ігри на логічне мислення, шукали "заховані" слова... - виявляли набуті знання української мови, розкриваючи її таємниці. А на закінчення дітям була подарована "Абетка побажань", яка передбачала слова бажань на кожну літеру.
           Усе минає, а слово залишається. Зникають у безвість царі, володарі, раби…  На порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають ріки, гори перетворюються на купи каміння… Все стає тліном і прахом, а написане слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі. То ж хай живе, переживає століття й покоління найбільше диво – рідна мова!
   
   

Немає коментарів:

Дописати коментар