Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 21 березня 2017 р.

Поезіє , ти сила чарівна, що музикою серце надихає...

      Поезія відіграє одну з провідних ролей в духовному збагаченні людини. Чи задумувались ви звідки в душі людини народжуються геніальні вірші? Від чого з'являється отой дивовижний Божий дар, який спонукає звичайні слова звучати по-новому, від яких сильніше б'ється серце і захоплює дух?
       Поетичне слово містить у собі якусь незриму, непомітну і водночас велику силу. Читання поезії для кожного її шанувальника - справжнє свято, і не тільки у Всесвітній день поезії , який відзначається 21 березня.
    У житті все бере початок з чогось: річечка із струмочка, дерево - із коріння...Так і в поезії. Імена Т.Шевченка, Лесі Українки, Л.Костенко, О.Пушкіна та ін. входять в наше життя з дитинства в школі  і залишаються, примножуючись, на все життя. Кожен знаходить в поетичному слові щось своє , близьке і зрозуміле.
    Сучасна українська поезія представлена іменами Ліни Костенко, Сергія Жадана, Юрія Андруховича, Івана Андрусяка та багатьма іншими. Познайомитись із ними можна в нашій бібліотеці на поличці "Пишний сад сучасної поезії", влаштованої до відзначення Всесвітнього дня поезії.
   
Щиро вітаю всіх з цим чудовим святом! Нехай слово, рима і мелодія наповнюють ваші серця натхненням, добром, вірою, надією та любов'ю і від того світ стане кращим. Хай живе вічна і прекрасна поезія!  

Немає коментарів:

Дописати коментар