Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 2 грудня 2016 р.

Зупинімо СНІД, поки він не зупинив нас

  1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.


     Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.
Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета - звернути увагу суспільства на цю проблему.
    У країнах, де активно поширюється ВІЛ-інфекція, особливо уразливими до інфікування ВІЛ є діти та молодь, оскільки, за результатами різних досліджень, рівень застосування ризикованих практик серед них є вищим, ніж серед дорослих.
       У 2016 році майже 60% людей, у яких була виявлена ВІЛ-інфекція, інфікувалися статевим шляхом. Більшість випадків інфікування ВІЛ в Україні сьогодні реєструються серед молодих людей віком від 15 до 30 років. Підлітки практикують ризиковану щодо ВІЛ поведінку ще до настання 16-річного віку.
В Україні з ВІЛ живуть 5500 підлітків, а 123500 підлітків знаходяться у групі ризику.                  Саме ці  та інші тези звучали в ході інформаційної панорами "СНІД:подумай про майбутнє - обери життя", яка відбулась вчора в бібліотеці. Підлітки пригадали шляхи передачі віруса, методи зараження СНІДом, дізнались про відомих людей, які померли від цієї недуги.          Доповнила інформацію тематична викладка літератури "Молодь і СНІД: здоровий погляд"



Немає коментарів:

Дописати коментар