Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 11 грудня 2016 р.

Андрію Бондарчуку - 80!

     
   
Село Сереховичі дало країні багато достойних  на повагу  людей , серед яких державники, громадські діячі, політики, народні депутати. У цьому списку чільне місце займає постать Андрія Івановича Бондарчука. Журналіст, активний громадський та  державний  діяч, письменник, історик – краєзнавець, який вболіває за сьогодення свого рідного села Сереховичі та дбає про його відродження. Саме таким знають його не тільки сереховичани, але й далеко за межами нашої області.   З його ініціативи в рідному селі відбулись вже дві обласні науково – практичні історико - -краєзнавчі   конференції  
    Одним із фактів збереження національних традицій та вшанування пам’яті наших предків було відкриття в минулому році трьох пам’ятників: пам’ятного знака на місці колишньої церкви Св.Параскеви   , пам’ятника сім’ї   та пам’ятника Повстанській матері у с.Грабове . В листопаді 2016 року Андрієм Івановичем був відкритий в Сереховичах ще один пам’ятник –герою повстанцю Йону Шишкевичу, якого закатували НКВДешники у 1945 році. 
    Сьогодні Андрій Бондарчук всі свої зусилля спрямовує також на відродження сільського краєзнавчого музею. Недаремно сказано: без минулого немає майбутнього. Тому зберегти ту вишиванку, ту прядку, а сьогодні – навіть патрона з АТО  - наш земляк  вважає просто своїм обов’язком.
   Ці та інші знаменні віхи життя нашого земляка звучали на тематичному заході , присвяченому його  поважному 80 - річному ювілею.
 
   Підтримка  рідного села заслуговує не тільки на увагу, але й на пошану. Тому нещодавно рішенням сесії Сереховичівської сільської ради йому було присвоєне звання «Почесний громадянин села Сереховичі» 
   Оглянувшись назад,  йому можна сміливо сказати – життя не прожите дарма. Тож хочеться побажати нашому земляку міцного здоров’я, невтомного натхнення, нових творчих злетів та успіхів у всіх починаннях.

Немає коментарів:

Дописати коментар