Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 16 лютого 2016 р.

Ціна чужої війни

 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це свято тих воїнів, що приймали участь у війнах та конфліктах поза межами Батьківщини, хто приймав участь у миротворчих місіях ООН по всьому світу.

      Напередодні цього свята, в неділю, в бібліотеці відбулась зустріч із учасниками бойових дій на території інших держав під назвою "Ціна чужої війни", на яку були запрошені як дорослі, так і представники підростаючого покоління. Ведучі зустрічі бібліотекар Лариса Шеремета та директор будинку культури Людмила Миронюк ознайомили присутніх із передумовами виникнення цього свята, детальніше зупинились на подіях десятилітньої "афганської " війни.
Учасник цієї війни Сергій Сорока розповів про дні, проведені в Афганістані.

На масовому заході була присутня також мати , нажаль покійного на сьогоднішній день, ще одного нашого земляка, Миколи Бондарчука, якого доля в свій час теж закинула в гарячі піски Афганістану.Дуже боляче Марині Євсеївні навіть після стількох років було згадувати,як чекати сина не просто з армії, а з АФГАНІСТАНУ...

   Щемливі вірші у виконанні Людмили Балюк, Галини Буднік та Олени Сачко примусили частіше  битись серця кожного з присутніх  . А  пісні у виконанні Сергія Сороки  під гітару  без сліз на очах просто неможливо було слухати.




Хоча в нашому селі і немає воїнів - інтернаціоналістів, які загинули в Афганістані, та все ж було вшановано хвилиною мовчання тих  "афганців",хто залишився вічно молодим  у далеких пісках із сіл Старовижівського району - Юхимук Микола Іванович із с. Залюття, Цалай Володимир Іванович із с. Смідин та Коржан Василь Несторович із с. Любохини.  Про них та інших волинян, які не повернулись живими  із "афганської " війни можна було дізнатись із інформації, представленої на тематичній поличці "Афганістан - далекий і чужий, у кожній пам'яті живий"
 На закінчення заходу всі присутні виконали "Молитву за Україну"


Немає коментарів:

Дописати коментар