Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг

   День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.  

    Ці історичні передумови, їх значення для подальшого розвитку України згадувались на святі української державності "Разом ми - сила!", приуроченому до Дня Соборності України, яке відбулось сьогодні у бібліотеці з учнями 5 класу. Любов до України, віра у світле її майбутнє та незламність її народу  - такі мотиви поезій, якими оспівували діти неньку  - Україну та одну з важливих віх її історії.

    Колориту свята додала викладка зображень гербів усіх областей України, об'єднаних в єдине ціле, символізуючи єдність всіх областей, які діти розглядали під неформальний гімн України "Разом нас багато...".



    А ще справжньою родзинкою свята став виступ учениці 3 класу Липовської Руслани з піснею "Україночка"



  
    Саме з отаких найменших і виростають справжні патріоти своєї Вітчизни, які готові боронити і захищати свою БАТЬКІВЩИНУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар