Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Скажемо СНІДу - НІ!

 .
     
      Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше було проголошено 1грудня 1988 р. Всесвітньою організацією охорони здоров’я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширенню обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу. Цього дня в багатьох країнах світу з метою привернути увагу до проблеми поширення вірусу імунодефіциту людини проводяться численні суспільні акції та благодійні концерти. Офіційним символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка, запропонована американським художником Френком Муром у 1991 р.

   Синдром набутого імунодефіциту вперше було зафіксовано в США в 1983 р. За даними ООН, число людей, що зараз живуть з ВІЛ, складає понад 34 мільйона осіб. Жодна країна не уникла страшних наслідків цієї глобальної епідемії. Зростання абсолютного числа хворих пояснюється у тому числі тим, що методи лікування ВІЛ з роками вдосконалюються і люди живуть з цим діагнозом довше.
     За період з 1987 по 2011рр. в Україні офіційно зареєстровано 202 787випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, у тому числі 46 300 випадків захворювання на СНІД. Згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров’я України, протягом першого півріччя 2011р. на території держави було зареєстровано близько 17тис. нових випадків зараження ВІЛ/СНІДом.Сьогодні Україна посідає 2 місце в Європі і 5 місце у світі за темпами поширення ВІЛ.
      Ці та інші цікаві факти прозвучали в ході години інформації, що проходила у бібліотеці на тему "СНІД.Небезпека і профілактика" з учнями 10 - 11 класів. Щоб детальніше висвітлити дану тему, була влаштована  поличка "Про ВІЛ/ СНІД : ще раз і відверто"
Після години інформації учні провели психологічний КВК , на якому розігрували ситуації, малювали малюнки з питань профілактики СНІДу.


Доповнив тему виступ фельдшера місцевої амбулаторії сімейного типу Римар Валентини Василівни .
   Хочеться вірити, що наше майбутнє -  дійсно в наших руках.І отримані цього дня знання справді стануть пересторогою для подальших дій молоді та вбережуть суспільство від поширення  чуми ХХІ століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар