Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 5 березня 2014 р.

"Славимо, Тарасе, твоє щире слово..."

                                                                    
   

   Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.
    2014 рік  знаменний тим, що увійде в історію людства як рік Тараса Григоровича Шевченка, 200  - ліття з дня народження якого ми відзначаємо. З цієї нагоди в бібліотеці 4 березня відбулась презентація виставки "На струнах Кобзаревої душі",на яку були запрошені учні 11 класу.

 

    Виставка була представлена чотирма розділами – «Кобзар» - перша «свічка» генія», «Літопис долі Пророка», «Гармонія пензля і слова» та «Тарас Шевченко і Волинь». Учні дізналися цікаві факти про історію написання «Кобзаря», про книги про життєвий шлях поета, познайомились із літературною та мистецькою спадщиною із зібрання творів у 12 томах, відкрили для себе Шевченка – художника та фольклориста. Цікаво було дізнатися  про перебування Шевченка на Волині.
       Минатимуть роки, спливатимуть віки, та великий син великого народу залишатиметься у памяті нащадків, бо є і буде Україна і народ український, який памятає його заповітні слова:
І мене в сімї великій,
В сімї вольній, новій
Не забудьте помянути
Незлим тихим словом…

Немає коментарів:

Дописати коментар