Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 2 березня 2016 р.

Лесі Українці присвячується...


 Леся Українка   належить до митців, які пережили свій час, її літературна спадщина стала однією з вершин художньої свідомості українського народу і разом з тим видатним явищем світової літератури. Ім'я  поетеси овіяно всенародною любов'ю.  


В 2016 році виповнюється 145 років з дня народження видатної українки. Народ свято шанує пам'ять про неї. Її іменем названі школи, вузи, театри, бібліотеки, вулиці, серед них - університет у Луцьку, театр у Києві, Луцьку, Сумарі, Канаді. Образ поетеси увічнений в живописі, графіці, поезії, прозі, драматургії. Саме цю тематику - увічнення пам'яті Лесі Українки -  підтримали учасники літературних читань  творів про Лесю Українку "Ти себе Українкою назвала..." , які відбулись в день ювілею в нашій бібліотеці.

      Учні 7 класу читали вірші волинських авторів Петра Гоця, Івана Чернецького, Надії Гуменюк, Віктора Лазарука, українських поетів Василя Симоненка, Ганни Світличної, Ростислава Братуня та ін.

 





Доповнювало поетичне дійство викладка літератури "І Лесин дух із слова в душі лине...", на якій були представлені поетична спадщина поетеси та література про неї.

Немає коментарів:

Дописати коментар