Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 21 березня 2015 р.

Троянди Шевченкової любові

                                                                             

                 Щовесни, коли тануть сніги ,                                                                      І на рясті просяє веселка,
                 Повні сил і живої снаги
                 Ми вшановуєм пам'ять Шевченка ...

                                                                                 






           Вже стало доброю традицією в березневі дні відзначати день народження Тараса Григоровича Шевченка в бібліотеці. Цього року учні 8 - 9 класів мали можливість познайомитися із найбільш цікавою та трепетною сторінкою життєвого шляху Великого Пророка- його коханими жінками.
            Взагалі кохання в житті Шевченка – чи не найболючіша сторінка його долі, бо не мав він сімейного щастя, родинного тепла, хатинки, обсадженої садочком, люблячої дружини, не було й діточок. Не судилося. За своє життя він закохувався багато разів. Любили й його, але кожного разу щось ставало на перешкоді одруженню.Про муз, які надихали Тараса до творчості, розповіла мультимедійна презентація "Музи Тараса Шевченка". 


 
  А ще учні читали поезії, присвячені Ганні Закревській,Варварі Рєпніний, Ликері Полусмак...


    Шевченківські героїні – сильні індивідуальності, обдаровані зовнішньою красою, справжні аристократки духу, дарма, що всі вони походять з найнижчих соціальних верств. Шевченко зробив для української літератури те, що Пушкін для російської, Гете – для німецької, Шекспір – для англійської, Данте – італійської.   Багатобарвність Шевченкового впливу на кожну душу невимірна і вічна для всіх поколінь, на всі епохи і віки. І хоча кажуть, що вже вся нива Тарасового життя багаторазово і глибоко переорана, всі факти ретельно просіяні, та все ж вивчаючи ще й ще раз сторінки його поезій, його біографію, дедалі більше відкриваєш у ньому просту людяність , яка зробила його Великим Пророком для всіх поколінь.   

Немає коментарів:

Дописати коментар