Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 1 грудня 2020 р.

Піснею народною натхненна

       Виховні заходи, години патріотизму, святкові концерти, це лише невелика частина культурної діяльності, в якій бере участь, або організовує самостійно бібліотекар. 

       Цього разу бібліотекар долучилася до проведення звіту художньої самодіяльності аматорів народного мистецтва присвячений 150 - ій річниці від дня народження Лесі Українки, під назвою "Піснею народною натхненна". Підготувавши інсценізацію монологу - листа  "Твої листи завжди пахнуть зов"ялими трояндами" разом із ученицею 11 класу - Оксаною Черемшук. Інсценізацію вірша "Літо краснеє минуло" разом із учнями: Захаром Йовиком та Віолеттою Пампавс. Спільно із бібліотекарями  с. Синове та с. Солов"ї було організовано тематичну виставку: "Так ніжно і мрійливо - Леся, і так велично Українка!".






Там, де озер поліських плесо,

спить казка в м"яті та барвінку.

Іще в дитинстві йменням Леся

малу назвали українку.

Сягнуло сяйво в піднебесся -

народу мого славна жінка, 

Так ніжно і мрійливо - Леся,

і так велично - Українка!

       Лесю, чайко бентежна, ти завжди в нашому серці. І коли нам нестерпно боляче, і така безвихідь, що несила жити, ми звертаємось до тебе. І мовимо, шепочемо твоє, вистраждане, таке непереборне, невмируще, дивовижно сильне слово. Коли наша душа знемагає від болю, ми уявляємо тебе поруч і чуємо твій голос, твої слова, звертаємося до твоєї творчості. Прочитавши твої книги, ми подумки линемо в степи нашої України, в ліси і долини моєї Волині, де творять диво Безсмертна Мавка лісова і Лукаш.

      Читаймо твори Лесі Українки і черпаймо в них невимовність краси і незнищенність осяйної людяності і доброти.


Немає коментарів:

Дописати коментар