Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 21 травня 2017 р.

Святкували День Європи

 День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

     Рішення щодо відзначення 9 травня Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.
       Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи (цей день святкують також у країнах-кандидатах – Македонії і Туреччині).
Вже чотирнадцятий рік  в Україні і на Волині зокрема, відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 "Про День Європи" у 3-тю суботу травня відзначається День Європи.
   Цій події в нашій бібліотеці була приурочена слайд-подорож "Європейська мозаїка", в ході якої учні 10 класу дізнались про визначні місця європейських країн - Франції, Німеччини, Італії, Греції, Великобританії.



 Доповнювала цікаві факти наочна демонстрація найцікавіших та найвизначніших місць Європи - слайд-презентація "Знайомтесь : Європа"
     Хочеться вірити , що проведенням таких та подібних заходів  Україна впевнено йде шляхом євроінтеграції та поважає європейські цінності.

Немає коментарів:

Дописати коментар