Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 1 грудня 2013 р.

Україна: рік 33 - ій






Україна в 1932 - 1933 роках пережила страшну трагедію - Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків. Жорстокість Голодомору полягає в тому, що голод не був наслідком стихійного лиха чи посухи чи неврожаю, він став результатом навмисної політики більшовицького  режиму . Шляхом насильницького вилучення продовольства, блокади сіл, та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресій супроти незгодних тоталітарна система створила для українців умови, які були несумісні з життям. Така політика більшовицького режиму - злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН про геноцид.
        Хоча Волинь не належить до областей, які постраждали від голодомору, та серед теперішніх волинян ще є свідки, які пам'ятають те страшне лихоліття. Нам, нащадкам , сьогодні багато розповідають зі сторінок газет, книжок очевидці голоду. Про це повідує виставка в нашій бібліотеці "Чорні крила голодомору", яка організована до 80 - их роковин Дня пам'яті жертв голодомору 1932 - 1933 рр.
По матеріалах даної виставки 22 листопада відбувся перегляд літератури для користувачів  - учнів 10 - 11 класу "Україна: рік 33 - ій", на якому були представлені документальні матеріали книг Олексія Добка "Коли диявол зійшов на землю", "Голод в Україні 1932 - 1933", Роберта Конквеста "Жнива скорботи", "Голодомор. Геноцид українського народу  1932 - 1933", Григорія Гуртового "Голгофа голоду", художні книги  Андрія Бондарчука "Знімали у тайзі кіно про хліб",  Василя Барки "Жовтий князь", Івана Кирія "Голодна весна", Василя Кучера "Голод".учні також ознайомились із газетними публікаціями, що містять спогади очевидців . Токар Дмитро, Моніч Катерина, Бондарчук Ірина  переповіли розповіді своїх бабусь про страшні роки голодомору.


Не сьогодні це сказано: час народжувати і час помирати, час руйнувати і час будувати, час розкидати каміння і час його збирати, був час мовчати , а сьогодні час говорити.нехай ці гіркі слова правди ,народжені після десятиліть безмовності, ляжуть першим нашим каменем у підмурівок всенародного пам'ятника трагічної історії українського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар